torstai 13. lokakuuta 2011

Maabrändin nostatus


Suomalaisten kansallinen itsetunto on matalalla. Silloin tällöin me puhallamme yhteen hiileen, mutta tämä tapahtuu vain jääkiekon mm-kilpailujen tai vastaavien urheilutapahtumien aikaan. Arjen yhteiset ponnistukset kansakunnan kehittämiseksi ovat kateissa.

Jossain Suomen historian vaiheessa yhteisen parempaan pyrkimisen tilalle nousi oman edun tavoittelu - heikompaa alettiin auttamisen sijaan polkea yhä alemmas. Oman edun tavoittelu ei ole yhteiskunnallisesta asemasta kiinni, solidaarisutta ei ole nähtävissä johtajan sen enempää kuin työntekijänkään arjessa. Jatkuva keskinäinen kilpailu syö kyvyn kehittää yhteistä maatamme tai luoda uusia, koko kansaa hyödyntäviä innovaatioita.

Yhteinen etu on myös meidän jokaisen oma etu - oman asuinympäristön, kotikaupungin ja kotimaan siisteydestä, turvallisuudesta ja viihtyisyydestä tulee vielä joskus uudelleen sydämen asia suomalaisille ikään, koulutukseen ja sukupolveen katsomatta.

Suomen parantamisen voi aloittaa tehokkaasti Finland Promotion Boardin julkaiseman Maabrändiraportin (PDF) sisäistämisellä.

torstai 6. lokakuuta 2011

Poljinavusteinen sähköpyörä

Sähköavusteiset polkupyörät ovat olleet markkinoilla jo tovin, mutta FlyKly on ensimmäinen, joka kääntää konseptin kunnolla päälaelleen. FlyKly on ensisijaisesti noin 30 km/h sähkömoottoritoimisesti kulkeva skootteri, joka on tarvittaessa poljinavusteinen.

Neljän tunnin latauksella FlyKlyn luvataan kulkevan täysin omin voimin yli 60 kilometriä. Polkimia käyttämällä toimintasädettä voidaan kasvattaa ja kiihtyvyyttä parantaa.

Yhdysvalloissa 1500 euroa maksavalla laitteella saa ainakin paikallisen lainsäädännön mukaan ajaa siellä missä polkupyörilläkin, eikä erillistä mopokorttia tai ajolupaa vaadita. FlyKlyä on saatavilla kahta mallia; kuvassa näkyvän Vintagen lisäksi tarjolla on lähinnä uutta skootteria muistuttava Modern. Etenkin kesäisin FlyKly olisi aivan mahtava työ- ja kauppamatkakulkine myös Suomessa, mikäli paikallinen lainsäädäntö ei vain tulkitsisi tätä nollapäästöistä kaksipyöräistä mopoksi.

Lähteet: Flykly.comCool Material